Handelsschool Sint-Joris
  home  

Apps en netwerken

2016-04-25
Vorige week hebben de leerlingen van 6IB deelgenomen aan twee workshops. Op dinsdagnamiddag stond er een workshop 'Slimmer dan je smartphone' op het programma in de Hogeschool Gent. Daar leerden ze een geolocator (app) ontwerpen en programmeren voor smartphone en tablet.

De tweede workshop op donderdag draaide rond netwerktechnologie in het Odisee te Gent. Ze kregen de kans om zelf een virtueel netwerk op te bouwen en te configureren. Ook konden ze experimenteren met het traceren van logingegevens, zo maakten ze kennis met de basis van het hacken.

 

Projectdag ‘Op de vlucht’

2016-04-25
Vorige week vrijdag ging de projectdag ‘Op de vlucht’ door: een dag over de vluchtelingencrisis die al bijna twee jaar niet uit het nieuws te denken is.

In de voormiddag organiseerden we een 25-tal workshops en simulatiespelen: Shadan en Nagham, twee Syrische zussen, kwamen getuigen over hun werk met jonge vluchtelingen in Syrië en hier; in een politiek debat gingen lokale politici met elkaar in gesprek; Geert Matthys van het provinciaal integratiecentrum Oost-Vlaanderen kwam uitleggen hoe een asielprocedure verloopt in België …

’s Middags aten we samen in het Baudolopark via een “scheve tafel”: voor alle leerlingen was er een broodzak met een broodmaaltijd, al viel het voor 20% van de leerlingen beter mee dan voor de andere 80%. Op deze manier kregen de leerlingen inzicht in de scheve verhoudingen in de wereld.

In de namiddag gingen we de sportieve toer op en stapten, fietsten, liepen en zwommen we symbolisch de afstand naar het grootste vluchtelingenkamp in Jordanië (al-Zaatari in Mafraq). We moesten 3364 km halen, de afstand vanuit de Steendam naar Mafraq. Alle kilometers werden zorgvuldig geteld. We liepen 357,5 km, stapten 1248 km, zwommen 18 km en fietsten maar liefst 3426 km. Dit bracht de teller op 5049,5 km!

 

In memoriam

2016-04-16

Gisteren vernamen we het droevige nieuws dat collega Jan Monbaliu, leerkracht Nederlands in de derde graad, plots overleden is. Het hele schoolteam is zwaar aangeslagen.

Jan begon in 1980 op onze school en zou op het einde van dit schooljaar met welverdiende rust gaan. We herinneren ons Jan als een bijzonder gedreven leerkracht, begeesterd en altijd begaan met zijn leerlingen.

Jan was een van de pijlers van onze school: drijvende kracht achter verschillende projecten (Mpongwe-project), bezieler van schooltoneel (Scheiden doet lijden) en sterkhouder van de Barcelonareis van onze laatstejaars. Daarnaast was Jan ook een culturele duizendpoot (toneel spelen, regisseren, schrijven en zingen). Maar bovenal was Jan ook een familieman. Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw Micheline en zijn kinderen Matthias, Simon en Leander en schoonkinderen.

Oud-leerlingen die het rouwregister willen ondertekenen zijn welkom op de school tijdens de openingsuren van de school.

 

Uitstap Parijs

2016-04-15
Onze derdejaars verkenden de lichtstad. Enkele leerlingen delen graag hun ervaring met ons.

 

Nieuwsarchief

Infodag 29 mei 2016

Informatie en inschrijvingen

Informatie en inschrijvingen

Onze digitale leeromgeving

digitale leeromgeving

Schoolkalender

  • 11-05 4des: Bouillon (groep1)
  • 17-05 1ste graad: Namen
  • 17-05 3des: zeeklassen
  • 18-05 4des: Bouillon (groep 2)
  • 29-05 OPEN DAG

Volledige kalender

Volg ons

facebook Sint-Joris op Picasa Sint-Joris op Instagram