Sint-Lievenscollege Business
  home  

Klik hier voor meer informatie over schooljaar 2018-2019.

Project Jieha - 40IT2


In het kader van hun JIEHA (Jong Initiatief voor Eerlijke Handel)-project kon Sajam 128,63 EUR winst boeken. Zij kozen om dit bedrag te schenken aan vzw Hachiko.


2017-06-08

   

 Vzw Hachiko:

 

Zowel hulphonden voor mensen met een motorische handicap als meldhonden voor mensen met epilepsie worden speciaal opgeleid om hun baasjes de kans te geven een aantal moeilijke of voor hen onmogelijke taken toch te verrichten. Bovendien helpt de hond het sociale isolement rond de handicap en aandoening doorbreken. Wat zijn taak ook wordt, elke assistentiehond stimuleert de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van zijn baasje. Méér nog: de assistentiehond wordt een steun, een toeverlaat en opent de deur naar een hogere levenskwaliteit. Niet alleen de bewegingsvrijheid vergroot, door zijn aanwezigheid bevordert de assistentiehond de sociale contacten en wordt de maatschappelijke (re-)integratie een stuk makkelijker.

 

 

 

Op dinsdag 06-06 presenteerde 4OIT hun project. Mevrouw An Van Heusden van Hachiko woonde de presentatie bij en nam de cheque in ontvangst.

 

 

Recente nieuwsberichten

Nieuwsarchief