Sint-Lievenscollege Business
  home  

Klik hier voor meer informatie over schooljaar 2018-2019.

Handelsschool Sint-Joris wordt Sint-Lievenscollege Business


De Handelsschool Sint-Joris werd vandaag herdoopt tot Sint-Lievenscollege Business.


2017-09-04

Vandaag hadden we een heel feestelijke start van het schooljaar. De Handelsschool Sint-Joris werd Sint-Lievenscollege Business en dat hebben we gevierd. Er waren ballonnen, muziek, kleurrijke linten en veel blije gezichten op de speelplaats te zien om 15:00 uur.

Na het onthullen van de nieuwe namen van de richtingen van onze school door mijnheer Van Damme, onze directeur, hebben we gesmuld van een zelfgemaakt en heerlijk dessertbuffet. Het was een start om fier op te zijn.

Meer foto's vind je op de Flickrpagina van Sint-Lievenscollege Business.

De regionale zender bracht dit verslag in hun avondnieuws (AVS).

 


Tijdens de onthulling hielden 2 collega’s – mijnheer Hans D’hont en mijnheer Koen Van Kerrebroeck deze speech:

K: Neen, ik krijg het maar niet over mijn lippen: Sint-Lievenscollege Business. Bah. Een stomme naam. Geef mij terug Sint-Joris, alstublieft. Vrije Handelsschool Sint-Joris, wat was daar mis mee? Niets. Al die veranderingen, waarom is dat nodig? Laat alles toch gewoon bij het oude.

H: We moeten mee met onze tijd. De mensen willen iets nieuws, dat is toch tof? Stilstaan is maar achteruitgaan, zeg ik altijd.

K: Als het van mij zou afhangen, ik noemde onze school opnieuw het Sint-Jorisgesticht. We doen deze banner hier weg, en we zetten de spots op het plakkaat daar in de gang: Sint-Jorisgesticht. Onze tijd heeft meer gestichten nodig, geloof me. Het is niet omdat uw school een nieuwe naam krijgt, dat de leerlingen nu plots allemaal op tijd zullen komen.

H: Op tijd komen? Simpel: Wekkerapp downloaden, Lijnapp installeren en mijn bus tot op de minuut volgen. Wie komt er nu nog te laat? Dat is zo 2016 te laat komen.

K: En wie leert er nu nog mooi en zorgvuldig zijn agenda in te vullen en bij te houden?

H: Agenda? Eventje aanmaken op facebook, snapchat sturen ter bevestiging en iedereen is op de hoogte.

K: En toch: Handelsschool. Het klinkt vertrouwd in mijn oren.

H: We moeten de toekomst voorbereiden. Een nieuwe, grote school vormen samen met het Sint-Lievenscollege. Geloof me: wij worden big business in town.

K: Groot is dood, klein is fijn. Trouwens, die Sint-Lieven, weet ge wat ze met hem gedaan hebben?

H: Euh neen…

K: Gij weet ook niet veel, hè. Zij hebben zijn tong uitgetrokken en later zijn hoofd eraf gekapt.

H: Oei. Zo erg.

K: Ja, en daar wilt gij uw school naar vernoemen? Sint-Joris, dat was tenminste nog iemand die ten strijde trok met paard en zwaard. Daar hadden ze schrik van vroeger.

H: Sint-Joris, Sint-Lieven, het is maar een naam, hé. Ge moet daar niet zoveel spel van maken.

K: Jongen, een naam is belangrijk? Een naam is een deel van uw identiteit. AIT, OIT ITN, OM EN MO… Komaan, dat klinkt toch nergens naar. Belachelijk. 4 A, 5BI, 6ST en 6IB, daar zat tenminste kracht in die namen. Serieus, 5AIT. Dat slaat nergens op.

H: Ik vind dat wel sexy klinken. Vandaag is Engels de voertaal. Daar veranderen je toch niet veel meer aan. Accountancy en IT, Office Management….

K: Jongen, hoe oud zijt gij eigenlijk?

H: … En gij?

K: Ge bedoelt “u”. Ge moet altijd beleefd blijven tegenover oudere collega’s, verstaan.

H: Hou oud bent u?

K: Ik verjaar niet meer.

H: Dat verwondert mij niet als ik u zo bezig hoor.

K: Zeg, kameraad, ge moogt wel naar de mensen kijken als ge met ze spreekt. Geen manieren meer die jonge gasten. Geen manieren. Altijd maar bezig met die machientjes.

H: Kijk, zo tof, er hebben al ik weet niet hoeveel mensen ons geliket met onze nieuwe naam.

K: Ge-wat?

H: Geliket. Dit is het bewijs: niemand zal nog over de handel spreken. Dat is passé. Via de pc een nieuwe e-commerce opstarten die alles via drones levert tot aan je voordeur en dan alles afrekenen met pay-pal. Daar zeg je toch geen handel tegen? Das een echte business. Wij zijn business, yeah.

K: Ach, ik kan niet meer mee, vrees ik. Kon alles maar blijven…

H: … zoals het nooit is geweest. Leve Sint-Lievenscollege Business!!

 

 

Fotoalbum


 

Recente nieuwsberichten

Nieuwsarchief