Sint-Lievenscollege Business
  home  

Ondernemers voor de klas: wij doen mee!


Bruno Verhenne (Flandria Foods), David Geens (Nucleus) en Hadisa Suleyman (Estate Of Mind) leren 5MO1, 5MO2, 5MO3, 5ITN en 5 AIT wat ondernemen isOp 18 januari 2018 gingen 3 gepassioneerde en gedreven ondernemers in dialoog met onze leerlingen.


2018-01-18

David Geens (Nucleus) noemde zichzelf een nerd als jonge adolescent. Zijn kamer stond vol gestapeld met PC’s en andere high-tech producten. Hij was toen al gebeten door ICT. Als student verdiende hij wat zakgeld door anderen te helpen met PC problemen. Zijn passie werd zijn beroep. Al vrij snel richtte hij zijn eigen bedrijfjes op met wisselend succes. In het voorjaar van 2000 spatte de internetzeepbel uit elkaar. The sky was plots niet meer the limit. Tijd om te reflecteren en te downsizen… Als visionair bleef hij geloven in het commerciële potentieel van internet. Na 2000 richtte hij ‘Nucleus’ op, een bedrijf dat ervoor zorgt dat chatdiensten en websites altijd online blijven. Eén van hun grootste klanten is ‘Kinepolis’. 60% van de Kinepolis klanten kopen hun ticket online. Kan je je voorstellen hoeveel omzet er verloren gaat als de website plat ligt?

Bruno Verhenne (Flandria Foods- Flandor Flavours international) stapte 4 jaar geleden in het familiebedrijf van zijn vrouw dat al 4 generaties bestaat. Flandria foods produceert en verkoopt soepen, sauzen en bouillons voor grootkeukens en warenhuizen (private labels). Flandor Flavour international ontwikkelt, produceert en verkoopt aroma- en smaakstoffen. Bruno Verhenne liet onze leerlingen ruiken aan vloeistoffen en poeders met aardbei-, ananas-, petit beurre koekjes-, ham-, kaas-, azijn- en vanillegeuren. Onvoorstelbaar in hoeveel voedingswaren aroma’s worden toegevoegd.

Hadisa Suleyman (Estate Of Mind) is een jonge onderneemster uit Gent en baat sinds 2016 haar eigen vastgoedkantoor uit. Ze is graag een voorbeeld voor jonge mama’s die de sprong niet durven wagen naar het ondernemerschap maar ook voor studenten en mensen uit de allochtone gemeenschap. Haar moeilijke jeugd (scheiding ouders-overlijden stiefvader) en de confrontatie met racisme heeft haar positivisme en enthousiasme niet gefnuikt, integendeel!

Ze nam ook deel aan het programma ‘Huizenjagers’ op Vier en binnenkort is ze te zien in het programma ‘De 3 wijzen’. Een wijze madam! Net vóór de voordracht werd ze kort geïnterviewd door een reporter van Radio 2. Op ons YouTubekanaal kunt u dit interview beluisteren,

 

Fotoalbum


 

Recente nieuwsberichten

Nieuwsarchief