Sint-Lievenscollege Business
  home  

Leerkracht in de kijker: lichtkunstenaar Bert Verstaen


Het échte Gentse lichtfestival loopt van komende woensdag tot zondag. Maar voor de Gentenaars is er nu al een alternatieve route die samengesteld werd door onze wiskundeleraar Bert Verstaen. Het project kreeg de naam ‘Tegenlicht’ en loopt van 22 januari tot 22 februari.


2018-01-29

De Tegenlicht-wandelroute is een samenwerking tussen het Lichtfestival, PUUR Gent en Bert Verstaen. Meneer Verstaen – leerkracht wiskunde in de tweedes en de vierdes – is de bezieler van Graffitilights, een kunstproject waarin hij kunst met technologie verbindt. Het resultaat zijn echte foto’s met heel was lichtmagie en dat extra beetje verbeelding.

Tegenlicht gebruikt zestien vitrines in bestaande of leegstaande handelspanden. Alle foto’s belichten typische Gentse plekken zoals de Vooruit; cinema Sphinx, de Krook of de Grindbakken. De Tegenlichtroute valt voor een stuk samen met de wandelroute van het Lichtfestival in de Brabantdam, Kuiperskaai en de Sint-Pietersnieuwstraat. Tegenlicht loopt verder in de Bagattenstraat, Nederkouter en Universiteitsstraat.

Je kan meneer Verstaen volgen op zijn Instagrampagina https://www.instagram.com/graffitilights/.

Foto: Wannes Nimmegeers (HLN.be)

 

Fotoalbum


 

Recente nieuwsberichten

Nieuwsarchief