Sint-Lievenscollege Business
  home  

Oud-leerling in de kijker: Evelien Van Roy


Onze volgende oud-leerling in de kijker waarmee we jullie willen verrassen is Evelien Van Roy.


2018-02-25

We stelden Evelien Van Roy een aantal vragen: 

1 Wat waren je afstudeerrichting op Sint-Joris en je afstudeerjaar?

Secretariaat-Talen, 2007 

2 Welke studie(s) deed je na Sint-Joris?

  • september 2007 - september 2010: bachelor KMO Management, Mercator Gent 
  • oktober 2011 - juni 2011: postgraduaat Business Event Management, Arteveldehogeschool 
  • oktober 2015 - maart 2016: gebarentaal basis 
  • oktober 2016 - maart 2017: gebarentaal gevorderd 

3 Wat is je leukste herinnering aan Sint-Joris?

Dit is moeilijk, er waren heel veel leuke herinneringen om echt één uit te kiezen. Wat mij vooral is bijgebleven dat, ondanks dat onze klas toch altijd opgesplitst was in de typische groepjes, er bij hoge nood toch één front vormden. Dit was in ons laatste jaar duidelijker dan ooit. Ook hadden we zeer leuke tijden in Bouillon, Londen en Barcelona. De gebeurtenissen daar worden af en toe nog eens bovengehaald. 

4 Wat heb je geleerd op Sint-Joris? 

Ik heb vooral ondervonden wat ik zelf graag doe en wat niet, wat de bedoeling ook is. Maar het maakte de keuze naar een studie in de hogeschool wel een pak eenvoudiger. Er werd ons ook meermaals aangetoond dat je de nodige inspanningen moet leveren om iets te bereiken. Ook al verloopt het niet zoals je denkt of hoopt, het resultaat dat je krijgt is wat je verdient door je eigen werk. Verder heb ik ook een hoop mensenkennis verworven, veel drama voor soms hele kleine dingen. Het was een eerste leerschool om veel zaken te leren relativeren. 

5 Hoe is jouw loopbaan tot hiertoe verlopen?

  • februari 2010 - mei 2010: Durabrik, Drongen - stagiaire HR en QHSE inputten werkuren arbeiders, uitwerken en uitvoeren van een teambuilding, organiseren en onderhouden van een tijdelijk evenement betreft 365 dagen zonder arbeidsongeval, presentaties opmaken en presenteren, algemene administratieve taken voor preventieadviseur. onderwerp thesis: Het belang van een goed en correct aanwervingsprocedure en de opvolging van nieuwe werknemers binnen de firma. Hieruit resulteerde een volledig nieuwe infomap voor alle nieuwe en huidige werknemers met alle belangrijke informatie en communicatie binnen de firma. 
  • oktober 2010 – januari 2016 : Bayer CropScience, Zwijnaarde – Human Resources Assistant verantwoordelijk voor de volledige instroom/uitstroom/doorstroom van interims en studenten met alle bijhorende contacten met supervisors en kantoren, en alle bijhorende administratieve taken 
  • maart 2016 – heden : Krekels Bvba, Lokeren – Assistent boekhouding en administratie assistent boekhouding in verkoopfacturatie, verwerking betalingen en inboeken in boekhoudingssysteem, financiële status klanten controleren,... assistent administratie op breed vlak, uitschrijven van verbeteringsprocessen, vertegenwoordiger van 5S op de burelen, meewerken aan het integreren van het nieuwe ERP systeem na de fusie met VISIX, Roeselare, bestellingen plaatsen.

6 Wat wens je mee te geven aan de huidige leerlingen van "Sint-Joris" - nu het Sint-Lievenscollege Business? 

Geniet er vooral van, het is een leuke tijd en het is sneller voorbij dan je denkt. Maar vergeet niet dat al wat je nu ziet, leert en meemaakt deel uitmaken van jouw eigen bouwstenen voor later. Maak dus verstandige keuzes.

 

Recente nieuwsberichten

Nieuwsarchief