Sint-Lievenscollege Business
  home  

4OIT onderneemt ethisch!


Vlajo Jieha! of Jong Initiatief voor Eerlijke Handel is een korte ondernemingservaring, waarbij de jongeren van het vierde jaar handel proeven van ondernemen én stilstaan bij maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. In kleine teams starten ze een eigen onderneming, waarbij ze zich in hun productkeuze vooral focussen op eco/bio-, fairtrade -of streekproducten.


2018-03-14

Vlajo Jieha!-teams mogen ook een dienst commercialiseren, zolang deze past binnen het begrip van eerlijk ondernemen of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met de behaalde winst ondersteunt het team een goed doel naar keuze.

De doelstellingen zijn: het bijbrengen van ondernemersvaardigheden en -attitudes, samenwerken in team, sensibiliseren over de noodzaak van ethisch ondernemen en taal- en presentatievaardigheden aanscherpen.

Er zijn heel wat linken met de schoolvakken:

  • Bedrijfseconomie: commercieel beleid;
  • Toegepaste informatica: ondernemersvaardigheden in Excel én PowerPointpresentatie;
  • Nederlands: sollicitatie voor de functie én presentatie project;
  • Godsdienst: fair trade én ethische handel.

Op woensdag 14 maart 2018 had 4OIT1b hun eerste verkoopmoment op de Gildestraat. Ze kozen voor de naam Fairlife en hun winst zullen ze schenken aan Pleegzorg Oost-Vlaanderen.Pleegzorg is meestal de beste oplossing voor een kind dat thuis niet terecht kan. Zo’n warme thuis staat ook open voor volwassenen met een beperking.

Dank aan de ouders van Maxim Van Hecke voor de logistieke steun!!

 

Recente nieuwsberichten

Nieuwsarchief