Sint-Lievenscollege Business
  home  

Openschooldag op 17 maart wordt heus Leerfestival!


Maakt jouw zoon of dochter volgend jaar de grote stap naar het secundair onderwijs? Hou dan 17 maart vrij in je agenda! We gooien samen met onze buren van de humaniora onze deuren open en onze Openschooldag wordt een heus Leerfestival. Tijdens meer dan 119 workshops kan je onder meer kennismaken met Ondernemen en ICT. Daarnaast voorzien we animatie én foodtrucks. Voor ieder wat wils!


2019-03-05

Op onze Openschooldag organiseren we een heus Leerfestival op zondag 17 maart 2019 van 10.00 u tot 16.00 u. Tijdens dit Leerfestival kiest u uit niet minder dan 119 workshops en 34 presentaties. Bij aankomst stelt u uw eigen programma samen en gaat u vervolgens met een persoonlijke gids op weg. Geen geleide rondleidingen dus, maar uw eigen programma op maat en volgens uw tijdsbesteding!

De workshops of korte lesjes duren ongeveer 30 minuten en zijn op maat van de toekomstige leerlingen. Nagenoeg elk vak van de humaniora en business-afdeling in het vernieuwde eerste jaar komt doorlopend op 17 maart aan bod. Ook de nieuwe vakken Engels en Mens & Samenleving zijn present! Toekomstige leerlingen kunnen zo (met of zonder) ouders een uur, een halve of zelfs een volledige dag proeven van authentieke lessen op het Sint-Lievenscollege.

Op Sint-Lievenscollege Business kunt u terecht voor 4 workshops

  • "Mijn eerste app" (Appinventor);
  • "Wow W'Ondernemen" (Ondernemen);
  • "Tien voor taal" (Nederlands, Frans & Engels) en
  • "Fable-Robot" (Fable robot)

Uiteraard geven we ook meer uitleg over de twee richtingen van het eerste jaar: onze nieuwe richting 1 ICT (meer informatie over 1 ICT via deze link) en 1 Ondernemen (meer informatie over 1 Ondernemen via deze link).

De overgang van het zesde leerjaar naar het eerste middelbaar is een grote stap. Daarom gaan we in enkele presentaties dieper in op deze overgang voor de vakken Nederlands, Frans, wiskunde en godsdienst.

Om u volledig voor te bereiden op 1 september 2019 zijn er ook presentaties die u door het Centraal Aanmeldingsregister leiden en andere die ingaan op de meer administratieve kant van de inschrijvingen zoals boekenverkoop, lockers op school, studie- en maaltijdenstatuten.

Tussendoor kunt u genieten van een muzikaal aperitief of een ontspannende sportieve activiteit in Portus Ganda of op onze eigen binnenklimmuur.

Voor een lunch bent u welkom aan één van de foodtrucks op onze speelplaats met verschillende betaalbare formules.

Het volledige programma van het Leerfestival vindt u via deze link.

 

Recente nieuwsberichten

Nieuwsarchief