Sint-Lievenscollege Business
  home  

Bezoek memoriaal fort van Breendonk

Het geheugen van de toekomst

Stilaan verdwijnen de laatste getuigen van de beide wereldoorlogen. Van de Belgische oud-strijders van de Eerste Wereldoorlog is niemand nog in leven. Wie nu nog kan getuigen van de Grote Oorlog was toen een kind.

Ook de overlevenden van de Tweede Wereldoorlog hebben niet het eeuwige leven. De getuigenissen van de laatste overlevenden zijn daarom een noodzakelijk deel van ons erfgoed. Daarnaast is er de materiële herinnering onder de vorm van grote en kleine monumenten.

De naoorlogse generatie leerkrachten en leerlingen wacht een bijzondere opdracht. Wij moeten de herinnering aan de gruwelijkheden van de oorlog levend houden. De jonge mensen die wij, jaar na jaar opleiden, vormen het geheugen van de toekomst. Een bezoek aan het Fort van Breendonk is naast de lessen geschiedenis (6de jaar) onze bijdrage in deze herinneringsarbeid.


 


print | top