Sint-Lievenscollege Business
  home  

Wedstrijd Rookvrije Klassen

 
Tabaksgebruik stopt niet aan de schoolpoort. De meeste scholen krijgen ermee te maken. Het bevorderen en ondersteunen van een gezonde, tabaksvrije leefstijl kan doeltreffend gebeuren binnen een beleid van tabakspreventie in de schoolomgeving. Een rookvrije school creëert een omgeving waarin niet-roken de norm is en stelt leerlingen in staat kennis op te doen over de gevolgen van (mee)roken.
 
De wedstrijd is een engagement dat de leerlingen in klasverband aangaan, waarbij de klas gezamenlijk beslist om na zes maanden (van oktober tot april) ten minste voor 90% rookvrij te zijn. Het initiatief is bedoeld voor leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs. Met de wedstrijd willen we de jongeren in klasverband ondersteunen om niet te roken.
 
- We willen de leerlingen aanmoedigen en ondersteunen, om niet meer te experimenteren en zo  te voorkomen dat ze regelmatige rokers worden. 
- Elke klas kan zich inschrijven voor de wedstrijd, ongeacht het aantal rokers dat de klas telt bij de start van de wedstrijd. De klas streeft ernaar om na zes maanden tenminste 90% rookvrij te zijn.
- De leerlingen van een klas beslissen gezamenlijk en vrijwillig mee te doen met de wedstrijd.
- De klas engageert zich om het rookvrij zijn op te volgen en regelmatig online te registreren.

In Europa wordt de wedstrijd voor de 10de keer georganiseerd. En er doen ondertussen al heel wat landen mee: Oostenrijk, België, Tsjechië, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ijsland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland!

Wil jij graag eens communiceren met andere jongeren van al deze deelnemende landen over de Wedstrijd Rookvrije Klassen?! Neem dan zeker eens een kijkje op de Europese website: www.smokefreeclass.info


Fotoalbum


print | top