Sint-Lievenscollege Business
  home  

Bedrijfssimulatiespel: ECOMAN

Van begin januari tot half februari nemen de leerlingen van 6 Marketing & Ondernemen deel aan het bedrijfsspel Ecoman.

Het bedrijf Ecoman produceert en ontwikkelt E-scooters. Het bedrijf bestaat nu tien jaar en wil de leiding overlaten aan een nieuw managementteam, bestaande uit willekeurig samengestelde groepen van leerlingen uit de handelsklassen.

Verschillende ondernemingen kunnen elkaar beconcurreren.

Om de nieuwe managers voor te bereiden, doorlopen ze via de website een aantal levels om vertrouwd te worden met de nodige begrippen, met de beginssituatie van het bedrijf en met de aandachtspunten van het departement waarvoor elke manager uiteindelijk verantwoordelijk zal zijn. In februari is er dan een intensieve dag en moeten de managers hun genomen beslissingen verantwoorden door middel van een presentatie.


print | top