Sint-Lievenscollege Business
  home  

Stages 

In de loop van de maand januari of februari heeft de veertiendaagse stage plaats voor de leerlingen 6 IT & Netwerken en 6 Office Management & Communicatie.

De bedoeling van deze stages is dat de leerlingen kennis maken met het bedrijfsleven.

De leerlingen worden gedurende 2 weken ondergedompeld in het bedrijfsleven. De bedoeling van deze stages is dat de leerlingen kennis maken met het bedrijfsleven.

De leerlingen van 6ITN worden ingeschakeld in diverse bedrijven voor de installatie van werkstations, het registreren van uitgevoerde werkzaamheden aan pc-materiaal in een database, het configureren van servers, het opzetten van een intranet, het installeren van software en up to date brengen van pc's, het ontwikkelen van kleine applicaties, het schrijven van gebruikersdocumentatie, enz.

Uit de evaluatiegesprekken blijkt dat onze leerlingen na anderhalf jaar opleiding in de richting Informaticabeheer over voldoende background beschikken wat betreft know-how, maar ook dat ze de juiste vaardigheden en attitudes - eigen aan de job van ict'er - verworven hebben.

De leerlingen ervaren de stage als zeer positief.  Ze vinden deze veertiendaagse stage zelfs te kort. De leerlingen proeven even van wat het betekent om ict'er te zijn.

We bedanken alle bedrijven en mentoren die deze stages mogelijk maken en op deze manier meewerken aan een unieke leerervaring.

Wat vinden onze leerlingen er zelf van?

"Ik heb lang uitgekeken naar de stage, en was heel blij toen het moment aangebroken was. Ik ben met veel enthousiasme gestart, en dat enthousiasme is alleen maar toegenomen. Ik werd hartelijk ontvangen door In The Pocket, en word behandeld zoals een echte werknemer. Ik heb zéér toffe collega’s waarmee ik goed kan praten, véél aan kan vragen, maar ook goed mee kan pingpongen. Tijdens de eerste week heb ik heel veel bijgeleerd over het testen van apps en issue tracking. Ik heb al voor grote projecten/bedrijven mogen werken, zoals Wolters Kluwer, RTBF, De Persgroep, HUMO …"
Cedric De Vylder - In The Pocket - Gent

"De eerste week was zeer leuk, heel veel bijgeleerd en zeer veel handige tools leren kennen i.v.m. het verwijderen van virussen en adware. Verder heb ik nog geleerd hoe je data kan revoveren van een oude schijf."
Elmouloua Loïc  - Compoint - Gent

"Vandaag mocht ik oude computers met windows XP die zich bevonden in de sterilisatie-ruimte vervangen door nieuwe pc's die windows 7 als besturingssysteem hebben."
Yusuf Özgün - AZ Sint-Lucas - Gent

"Ik stel het goed op mijn stageplaats. Op dinsdagmorgen zijn ik en de heer Van Muysen direct begonnen met het monteren van een pc (een echte zware gaming pc), vanaf scratch. Daarna waren het meestal dingen zoals virussen of spyware verwijderen. Een paar excentrieke gevallen zijn zo te zien ook onvermijdelijk in dit soort business, zoals de aanvraag voor het installeren van een Spaanse Windows of een persoon die dacht dat ze gehackt was. Dan vandaag hebben ik en de heer Ceusters een monteerprojectje afgewerkt. Je kan het eindresultaat zien op de 'selfie' die in de bijlage zit. Het is maar een mini-pc'tje die zal dienen voor een klant zijn werkopdrachten op uit te voeren, programmeren in dit geval."
Quinten Van Geersom - Tones - Sint-Martens-Latem

"Mijn stage verloopt zeer goed, de eerste dag voelde ik me al helemaal thuis. Ik begreep alle taken die ik moest uitvoeren en ondervond maar zelden problemen. Ik heb veel opdrachten uitgevoerd zoals het installeren van printers op verschillende PC's en het wegwerken van script-fouten bij browsers. Ook ben ik op bezoek geweest bij medewerkers van VLOS om bij hun thuis netwerkproblemen op te lossen of om hun pc's in elkaar te zetten."
Islam Erstukajew - VLOS - Sint-Niklaas

"Ik maak het goed op mijn stage. Ik heb al heel veel bijgeleerd. Ze gebruiken Joomla! voor hun website die ik wat verder moet afwerken. Ik heb ook al een laptop volledig moeten demonteren om te kijken wat het probleem was en heb ook verschillende laptops van Windows 7 voorzien. Woensdag was er een vergadering waarin ik heel veel dingen heb bijgeleerd (Chrome Cast,Onedrive,....). Ik heb tijdens mijn stage nog niet stilgezeten en ik geniet er van! "
Robin De Vlieger - gemeentelijke basisschool - Lochristi
 

"Op dag 1 was ik een uur te vroeg omdat ik vlug op school mijn ziektebriefje ben gaan afgeven. Ik dacht dat ik daar nog wel even zou staan, maar Mathias kwam eraan (de hoofdtechnieker). Hij heeft me dan al wat uitleg gegeven en rond elf uur had ik al de eerste pc gefixt. De volgende dagen heb ik ook nog Kenny en David leren kennen. Dat zijn 2 werknemers die van alles en nog wat doen. Voor de rest van de week heb ik veel pc's al gemaakt (in totaal nu 21 denk ik). Ik heb er van alle soorten moeten maken: all in one, laptop,netbook,desktop,... Natuurlijk niet alleen hardwarematig. Vaak is het softwarematig of een combinatie van allebei. De sfeer in Mycom is echt prettig. Af en toe eens een grapje, een grappig moment,... Iedereen is er vriendelijk tegen elkaar en we plagen elkaar wel eens als er zich een goede gelegenheid voordoet."
Jasper Dhondt - Mycom - Gent

 

 


print | top