Sint-Lievenscollege Business
  home  

1 Ondernemen Sint-Lievenscollege Business

1 Ondernemen

Meer informatie over 1 ICT via deze link

1ste leerjaar A

In deze opleiding ga je op zoek naar de verhouding tussen jezelf als jonge consument en de economische omgeving waarin je leeft. Zo leer je over betaalmiddelen, over budgetplanning, over  omgaan met reclame, over soorten bedrijven… Dit zijn slechts enkele thema’s die in jouw lessen Ondernemen aan bod komen.

Boeiende en uitdagende projecten versterken jouw zin voor initiatief en creativiteit: de talentenstage in een echt bedrijf en de mini-ondernemingenwedstrijd helpen jou om je ondernemingscapaciteiten te ontwikkelen.

Een grondige kennis van het Nederlands als onderwijstaal, maar ook als communicatiemiddel in een economische context is zeer belangrijk. Het extra uurtje Nederlands besteed je aan woordenschatopbouw en aan het inoefenen van communicatie skills.

De vreemde talen krijgen een belangrijke plaats in je opleiding. Zo krijg je Frans, met een extra-uur, en maak je ook kennis met het Engels. De kennis van die vreemde talen stellen jou in staat om contacten met anderstaligen op te bouwen. Ons talenonderwijs is praktisch gericht: je leert de taal effectief gebruiken!

In het vak ICT maak je kennis met de digitale basisvaardigheden in softwaretoepassingen met databeheer en leer je ook denken als een PC. Je moet ook vlot het klavier van je PC beheersen. Daarom biedt de school jou een lessenreeks aan om deze vaardigheid te verwerven.

Samen met jouw vrienden uit de ander 1ste leerjaren werk je enkele projecten uit rond persoonlijkheidsvorming, rond maatschappelijke thema’s, rond ecologisch bewustzijn, rond mediawijsheid… Zo ontdek je jezelf én de wereld rondom jou.

Elke week heb je ook een klasuur. Tijdens dat uurtje leer je je studiewerk plannen, leer je je studiemethode verfijnen, organiseren we klas verbindende activiteiten, krijg je de kans om leerproblemen voor bepaalde vakken bij te werken… Kortom, een uurtje waarin je zorg zult ervaren!

Welkom in 1 Ondernemen!

 

Lessentabel

 

Meer informatie?

 


print | top