Sint-Lievenscollege Business
  home  

1 ICT Sint-Lievenscollege Business

1 ICT

Meer informatie over 1 Ondernemen via deze link

1ste leerjaar A

In deze opleiding ontwikkel  je jouw digitale vaardigheden. Je gaat dieper in op de basisvaardigheden van het leerplan ICT: besturingssystemen, toepassingssoftware, databeheer, computationeel denken, opbouw algoritmen…

Met educatieve  software en innovatieve apps zet je de eerste stappen in het leren programmeren: je leert onze Fable robot bewegen, je werkt in een grafische omgeving zoals bv. Minecraft,  je kan eenvoudige apps ontwikkelen.

Voor al deze digitale uitdagingen kan je terecht in ons ‘digital experience  lab’: jouw proeftuin waarin je jouw interesse voor ICT kunt loslaten!

Logisch en gestructureerd denken krijgt in het vak wiskunde extra aandacht. Je diept de basisdoestellingen in functie van het computationeel denken verder uit.

Een grondige kennis van het Nederlands als onderwijstaal, maar ook als communicatiemiddel in een economische context is zeer belangrijk. Het extra uurtje Nederlands besteed je aan woordenschatopbouw en aan het inoefenen van communicatie skills.

Samen met jouw vrienden uit de ander 1ste leerjaren werk je enkele projecten uit rond persoonlijkheidsvorming, rond maatschappelijke thema’s, rond ecologisch bewustzijn, rond mediawijsheid… Zo ontdek je jezelf én de wereld rondom jou.

Elke week heb je ook een klasuur. Tijdens dat uurtje leer je je studiewerk plannen, leer je je studiemethode verfijnen, organiseren we klas verbindende activiteiten, krijg je de kans om leerproblemen voor bepaalde vakken bij te werken… Kortom, een uurtje waarin je zorg zult ervaren!

Welkom in 1 ICT! 

 

Lessentabel

 

 

Meer informatie?

 


print | top